Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

DSİ Genel Müdürü Aydın: “Adana’da 5 baraj daha inşa ediyoruz” Kaynak: DSİ Genel Müdürü Aydın: “Adana’da 5 baraj daha inşa ediyoruz”

DSİ Genel Müdürü Aydın: “Adana’da 5 baraj daha inşa ediyoruz” Kaynak: DSİ Genel Müdürü Aydın: “Adana’da 5 baraj daha inşa ediyoruz”

DSİ Genel Müdürü Aydın: “Adana’da 5 baraj daha inşa ediyoruz” Kaynak: DSİ Genel Müdürü Aydın: “Adana’da 5 baraj daha inşa ediyoruz”

ydin, Adana’da son 17 yilda DSI tarafindan 11 baraj ve 1 gölet insa ederek vatandasin hizmetine sunduklarini söyledi

DSI Genel Müdürü Mevlüt Aydin, Adana’da kalkinmayi hizlandiracak, sulamayi ve ziraati gelistirecek 5 baraj daha insa ettiklerini söyledi.

DSI Genel Müdürü Mevlüt Aydin, Adana’da son 17 yilda DSI tarafindan çok önemli yatirimlar yapildiginin altini çizerek kente 11 baraj 1 gölet insa ederek vatandasin hizmetine sunduklarini açikladi.

Genel Müdür Aydin, bu barajlarin en önemlilerinden biri olan 130 metre yüksekligindeki Yedigöze Baraji ile 165 bin 820 dekar arazi sulandigini belirterek, “Yedigöze Baraji, Imamoglu Sulamalarinin ana su kaynagini olusturmaktadir.

an önce yapilmasi için tüm imkanlarimizi seferber ediyoruz. Bunun için Yedigöze Barajini özel sektör araciligi ile insa ederek Adana’miza kazandirdik
Vatandaslarimizin hasretle bekledigi Imamoglu sulamalarinin bir 

Simdi ise Imamoglu sulamalarinin insaatlari farkli kisimlarda devam ediyor. Bununla birlikte su kaynaklarimizi en iyi sekilde degerlendirmeye devam ediyoruz.

Adana’da kalkinmayi hizlandiracak, Il’de sulamayi ve ziraati gelistirecek 5 baraj daha insa ediyoruz” diye konustu.



Adana’mizin münbit topraklarini suya kavusturduk
Adana deyince akla genis ve bereketli topraklar geldigini ifade eden Genel Müdür Aydin, “Biz de bu bereketli topraklara bereket katmak için 35 çok önemli sulama tesisleri insa ettik.

Son 17 yilda insa ettigimiz sulama tesisleriyle toplam 854 bin 130 dekar arazi sulamaya açilmistir. Böylece çiftçilere yillik 670 milyon TL zirai gelir artisi sagladik. Sulamaya açtigimiz bu alan çok önemli ama sulayacagimiz daha fazla alan var.

Su anda insaat çalismalari devam eden 12 adet sulama tesisi ile 772 bin 130 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacagiz. Adana’nin bir baska probleminin de sel ve taskinlar oldugunu açiklayan Aydin, “Bu kapsamda Adana’da 56 adet taskin koruma tesisi insa ederek; Adana sehir merkezi ve 90 adet meskun mahal ve 2 bin 642 dekar alani taskinlardan koruduk 3 adet taskin koruma tesisinin de insaatlari devam etmektedir.

Bunlarla birlikte Meteoroloji Genel Müdürlügü verilerine göre son yillarin en yogun yagisini çok kisa bir sürede alan ve 2019 yili sonunda bir taskin felaketi yasayan Adana’ya aninda müdahale ile felaketin daha da büyümesini engelledik.

Bu kapsamda DSI olarak 30 is makinesi, 5 pompa ve 60 personelle gece gündüz demeden taskina müdahale ettik. Konu ile ilgili gerekli tedbirleri almak ve incelemelerde bulunmak üzere bizzat geldigim Adana’da da belirttigim gibi DSI olarak yaralari sarmak adina Adana’mizin yaninda yer aldik” dedi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli